Laji, joka ansaitsisi paikan kilpalajien joukossa

Kevät on parasta aikaa ulkoilulle, varsinkin täällä Suomessa, jossa on lunta ja ilmatkin jo ihan mukavan lämpimät. Tässä vaiheessa on viimeistään hyvä hetki laittaa sukset jalkaan ja lähteä hiihtämään. Aurinkokin paistelee keväisin aika usein, eikä hiihtää tarvitse enää pimeässä. Päivä on jo ihanasti pidentynyt, joten nauttikaamme keväisistä lumihetkistä vielä, kun voimme, sillä pian lumet ovat jo sulaneet ja on aika siirtää talviharrastukset sivuun. Mutta nyt on paras aika niiden harrastamiseen.

Kevään parhaat hetket ovat nyt käsillä

Moni harrastaa luistelua, mutta luistelukausi alkaa olla jo lopuillaan, koska kenttien kunnossapito on vaikeaa plussakelien vallitessa. Jos et halua poistua kotoasi kovin pitkälle, mutta talviharrastukset vielä kiinnostavat, on tässä sinulle nyt yksi laji, jota kannattaisi harkita, jos asut ihan siellä pohjoisessa osassa Suomea. Etelässä tämän lajin harrastaminen alkaa ehkä olla jo myöhäistä ja vaarallista. Ehkä jo arvasit, että haluamme esitellä sinulle lajin, joka sopisi hyvin myös kilpalajiksi hiihdon ja esimerkiksi pikaluistelun rinnalle. Kyseessä on tietysti pilkkikalastus, josta toki järjestetään jo pieniä kisoja. Mutta jos laji saisi myös arvokisoja, ehkä siitä voisi jopa lyödä vetoa. Silloin esimerkiksi paras vedonlyöntisivusto voisivat esitellä sivustoja, joissa tästä lajista voisi tehdä vetoja. Seuraavaksi kerromme, että miksi tämä laji olisi erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä kohde vedonlyönnissä.

Pilkkikisan voitto vaatii sekä onnea että taitoa

Jos pilkkikisasta voisi lyödä vetoa, se vaatisi monenlaisiin tietoihin perehtymistä, aivan kuten esimerkiksi jalkapallon tai jääkiekon kohdalla. Sinun pitäisi tietää, että millaiset sääolosuhteet kisapaikan päällä on. Ehkä joku saisi erittäin kylmällä säällä enemmän saalista kuin muut. Paikallakin on paljon merkitystä. Jos se olisi jollekin pilkkikilpailijalle erittäin tuttu, hän tietäisi mistä kohti ja millä syötillä sieltä kalaa saisi.

Onneakin tässä lajissa tarvitaan, vaikka kalastajalle ei saa koskaan sitä toivottaa. Vetoja voisi tehdä tästäkin lajista monella eri tavalla. Se voisi koskea suurinta saalista tai vaikka kalamäärää. Kaikkia kaloja ei yleensä lasketa saaliseen mukaan. Ns. roskakalat esimerkiksi kiiski ja särki jäävät pois kisasta, vaikka syötäväksi ne toki kelpaavat. Lajista voisi järjestää myös joukkuekisoja sekä turnauksia. Mahdollisuudet ovat todella monipuoliset, joten miksi emme vaatisi tämän lajin lisäämistä talven kilpalajien joukkoon, jolloin voitaisiin perustaa jopa pilkkiliigoja, kuten esimerkiksi jalkapallon kohdalla meillä on Veikkausliiga.

Haluatko tutustua lajiin paremmin?

Jos et ole koskaan käynyt pilkillä, olet jäänyt paljosta paitsi. Nyt keväällä, kun pilkkikausi alkaa olla lopuillaan, saisit hankittua alennusmyynneistä halvalla pilkkivarusteita valmiiksi seuraavaa pilkkikautta varten. Tarvitset siihen vähintään pilkkivavan sekä vieheen. Pilkkireppukin on hyvä hankinta, koska pilkille on hyvä ottaa mukaan myös syötävää ja juotavaa sekä monia muita välineitä, joita tarvitset jopa tunteja kestävän pilkkireissun aikana. Pilkkireput toimivat samalla myös istuimena, joten sinun ei tarvitse pilkkiä seisaaltasi. Syötit hankitaan vasta sitten, kun pilkille ollaan lähdössä. Jos hankit kärpäsentoukat jo nyt, löydät purkista ensi keväänä vain mustia möykkyjä. Jos kansi jää auki, löydät tyhjän purkin, mutta kotisi sen sijaan pörisee kärpäsistä.

Kommentaarid
(Külastatud 214 korda, 1 külastust täna)