KUUM: Soomes avastati üks täiesti uus koroona mutatsioon

Soomes leiti üks täiesti uus koroonaviiruse mutatsioon, mis meenutab Lõuna-Aafrika tüve. See avastati Turus välismaalt pärit tudengite hulgas.

Turus levis tudengite hulgas peamiselt koroona Lõuna-Aafrika mutatsioon. Uue viiruse puhul aga pole tegemist päris Lõuna-Aafrika versiooniga, vaid sellest edasi arenenud variandiga, vahendab Iltalehti.

Uus mutatsioon avastati Turu ülikooli haiglas koroonaproovide laboriuuringu tulemusel. Leid ei sunni veel Soomes muutma kehtivaid piiranguid. Samas on mutatsiooni avastamine oluline, sest epideemia piiramisel on oluline vältida mutatsioonide levikut.

Praegu pole veel teavet selle kohta, et uus mutatsioon põhjustaks raskemaid haigusnähtusid. Nakatunute haigusnähud on olnud suhteliselt leebed ja haigestunud pole vajanud haiglaravi.

Koroona mutatsioonide kohta on aga teada, et need nakkavad kergemini. See seletab, miks Turu nakkuskoldes on juba üle 90 nakatumise.

Praegu pole veel teada, kust uus mutatsioon on pärit. See selgub hiljem, kui viiruse genoomi paremini tundma õpitakse. Pole ka teada, et uut mutatsiooni oleks leitud teistest riikidest.

Suomesta löydettiin uusi virusmuunnos

Uusi koronavirusmuunnos muistuttaa Etelä-Afrikan virusta. Se löytyi turkulaisopiskelijoiden ryppäästä. Turussa opiskelijoiden keskuudessa levinneiden koronavirustartuntojen aiheuttajaksi on varmistunut Etelä-Afrikan virusmuunnos, Tyks tiedottaa. Kyseinen muunnos ei ole identtinen alkuperäisen Etelä-Afrikan virusvariantin kanssa, vaan näyttää muuntuneen edelleen. Asia selvisi Turun yliopistollisessa keskussairaalassa tehdyissä laboratoriotutkimuksissa. Löydös ei anna aihetta muuttaa voimassa olevia suosituksia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,783 korda, 1 külastust täna)