KUUM: Soome peaminister soovib riiki sisenejatele kohustuslikku karantiini, kuna negatiivne test pole piisav

Soome peaminister Sanna Marin ütles täna, 28. märtsil antud intervjuus, et valitsus on hakanud ette valmistama riigi väljumist koroonapiirangutest. Sellega seoses tahetakse riiki sisenejatele kehtestada kohustuslik karantiin, kuna negatiivsest koroonatestist ei piisa.

Teistes riikides on piiriületajate jaoks võetud kasutusele koroonapassid ja negatiivsed koroonatestid. Soome valitsus hakkab asja arutama järgmisel nädalal. Plaan peaks valmima hiljemalt peale lihavõtteid, vahendab Yle.

Plaan näeb ette muu hulgas selle, kuidas korraldada ohutult tulevikus kultuuriüritusi.

Marin ütles, et praegu on kasutusel koroonatestid ja tõendid negatiivse koroonatesti kohta, aga need on liiga nõrgad lahendused. Marin pooldab sisenejatele kohustuslikku karantiini, kuna koroonatest ei hoia ära nakkuse jõudmist riiki.

Marin ütles, et ei soovita inimestel lihavõtete ajal mitte kuhugi reisida. Olukord on jätkuvalt tõsine.

Marin ehdottaa pakollista karanteenia Suomeen saapuville, negatiivinen testitulos ei riittäisi – Yle seuraa pääministerin haastattelutuntia

Pääministeri Sanna Marinin mukaan hallitus on alkanut laatia poistumissuunnitelmaa koronarajoituksista.

Kommentaarid
(Külastatud 5,691 korda, 1 külastust täna)