KUUM: Koroonaga nakatumiste tõus ähvardab Euroopas suvepuhkused ära jätta, muret teevad mutatsioonid

Koroonaga nakatumiste arvu tõus Euroopas võib suvepuhkused ära jätta ja eriline mure on Lõuna-Aafrika mutatsiooni pärast.

Seetõttu kardetakse nüüd, et maikuuks planeeritud puhkusereisid Euroopas võivad ära jääda. Nakatumiste arv kasvab kiiresti taas Prantsusmaal, Itaalias, Hispaanias ja Saksamaal. Kuigi Inglismaal on palju inimesi vaktsineeritud, kardetakse, et nakkus levib sellele vaatamata ka ainna, vahendab Times.

Pariis pandi juba kuuks ajaks lukku. Linnas on tuvastatud 35 000 nakatumist Lõuna-Aafrika tüvega B.1.351., mille kohta arvatakse, et see vaktsiinidele ei allu.

Isegi Suurbritannias, kus on vaktsineeritud palju enam inimesi kui mujal Euroopas on veel miljoneid vaktsineerimata noori inimesi, kelle hulgas saab viirus vabalt levida. Seetõttu ei juleta Suurbritannias kehtivaid praeguseid karme piiranguid veel niipea leevendada. Poode ja söögikohti ei pruugita seoses koroona mutatsioonide levikuga veel niipea avada.

Briti epidemioloogia professor Neil Ferguson ütles, et Lõuna-Aafrika mutatsiooni levik riiki tuleb iga hinna eest ära hoida. Seetõttu võivad suvepuhkused tänavu üldse ära jääda. Reisimist otseselt ei keelata, aga välismaalt naastes tuleb jääda karantiini.

Briti Oxfordi ülikooli eile avaldatud uuringust tuleb välja, et AstraZeneca vaktsiin on Lõuna-Aafrika tüve vastu 7 korda nõrgem, Pfizeri vaktsiin koguni 9 korda nõrgem kui varasemate tüvede suhtes. See ei tähenda asjatundjate väitel, et vaktsineeritud inimesed tingimata haigestuvad, aga sellegipoolest tahetakse piirata uute tüvede levikut.

Kommentaarid
(Külastatud 844 korda, 1 külastust täna)