KUUM: Itaalia alustas kriminaaluurimist seoses õpetaja surma juhtumiga peale koroona vastu vaktsineerimist

Itaalia alustas kriminaaluurimist seoses juhtumiga, kus 57-aastane õpetaja suri päev peale AstraZeneca koroonavaktsiiniga vaktsineerimist.

Itaalia uurimisorganid on alustanud kriminaalmenetlust tapmise paragrahvi alusel. 57-aastane muusikaõpetaja Sandro Tognatti suri pühapäeval, aga surma põhjust pole veel avaldatud, vahendab Daily Mail.

Itaalias on ühtlasi peatatud AstraZeneca koroonavaktsiiniga vaktsineerimised, kuni pole selge, kas vaktsiin põhjustab tromboosi. Pärast seda peatasid AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamise ka Saksamaa ja Prantsusmaa.

Euroopa ravimiamet EMA on aga seisukohal, et vaktsiini kasu ületab võimalikud kahjud, mis vaktsiini kasutamisega võivad tekkida.

Holland, Taani, Norra, Island ja Bulgaaria on samuti peatanud AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamise. Austria, Leedu, Läti ja Eesti on peatanud ühe konkreetse Astra Zeneca kroonavaktsiini partii kasutamise, mis arvatakse olevat seotud tromboosi juhtumitega.

Kommentaarid
(Külastatud 1,090 korda, 1 külastust täna)