KUUM: Eesti läks koroonaga nakatumiste arvult Hiinast mööda

Täna, 18. märts 2021 on taas ajalooline päev, sest Eesti läks ametlikult tuvastatud koroonaviirusega nakatumiste arvu poolest Hiinast mööda.

Eestis on pandeemia algusest tuvastatud 91 031 koroonaga nakatumist, Hiinas 90 072, selgub Worldometeri ülevaatest. See on eriti tähelepanuväärne, kui arvestada, et Hiinas elab 1000 korda enam inimesi kui Eestis.

Viimase ööpäevaga tuvastati Eestis 1700 uut koroonaga nakatumist, Hiinas vaid 4. Eestis lisandus 13 koroonasurma, Hiinas mitte ühtegi.

Eesti on juba möödunud Soomest, kus elab üle 4 korra rohkem inimesi kui Eestis. Soomes on tuvastatud kokku 69 497 koroonaga nakatumist.

Eesti jõudnud nakatumiste arvu poolest Läti kandedele, Lätis elab samuti rohkem inimesi kui Eestis. Lõuna-Korea on samuti haardeulatuses, seal on tuvastatud 97 294 koroonaga nakatumist. Lõuna-Koreas elab 52 miljonit inimest, 40 korda enam kui Eestis.

Koroonaga seotud surmajuhtumite poolest jääb Eesti veel Hiinast, Lätist ja Lõuna-Koreast maha. Hiina oli algne koroona epitsenter, kus aasta tagasi oli Wuhani linnas suur koroonapuhang, mis aga suudeti lämmatada ja peale seda on Hiinas olnud nakatumisi väga vähe. Praegu on koroona epitsenter ehk uus Wuhan maailmas Eesti.

Kommentaarid
(Külastatud 2,797 korda, 1 külastust täna)