Koroonat põdeva soomlase neljas test oli alles positiivne – miks on nii palju valenegatiivseid teste?

Soomes tekitab hämmingut 32-aastase soomlanna Heini juhtum, kus inimene oli haige, aga alles neljas koroonatest oli positiivne. Sarnaseid juhtumeid valenegatiivsete testide kohta on tulnud ka mujalt maailmast.

Miks on nii palju valenegatiivseid teste? Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna HUS diagnostikajuht Lasse Lehtonen ütles, et koroonatest võib tõesti olla mitmel korral negatiivne, enne kui nakatumine välja tuleb. Kõik sõltub sellest, kui palju on viirust hingamisteedes, vahendab MTV.

Lehtonen ütles, et keskmiselt on iga viies testi tulemus valenegatiivne, ehk inimene on nakatunud, aga test seda ei näita. See tähendab, et testidega suudetakse tuvastada vaid ligi 80 protsenti nakatumistest.

Kommentaarid
(Külastatud 939 korda, 1 külastust täna)