Kohutav lugu Rootsis: noor mees ründas noaga inimesi viies eri kohas

Rootsi politsei teatas täna kolmapäeval, 3. märtsil, et uurib terrorikuriteona riigi lõunaosas Vetlanda linna keskuses toime pandud rünnakut, milles sai vigastada 8 inimest.

Rünnak toimus kella 15 ajal pealelõunal kohaliku aja järgi. 20-aastane mees ründas inimesi ja kasutas selleks tõenäoliselt terariista. Rünnaku kohti on politsei andmetel kokku viis ja need asuvad kahtlusaluse kodu ligidal. Noormees on varem vahele jäänud pisikuritegudega.

Nüüd tahab politsei kindlaks teha, kas tegemist oli terrorirünnakuga. Selleks teeb Rootsi politsei koostööd kaitsepolitsei Säpoga.

Politsei ei kommenteerinud, mis algselt alustatud mõrvakatsete uurimine muutus terrorikuriteo uurimiseks. Politsei tulistas meest kinnivõtmise ajal. Mees viibis õhtul valve all haiglas, vigastuste tõsiduse kohta puudus politseil info. Vigastused pole siiski eluohtlikud.

Rootsis on alustatud menetlust ka politsei relva kasutamise osas. Kannatanute vigastused on nii kerged kui rasked. Pärast juhtunut katkestati rongiühendus Vetlandaga, aga õhtul oli see taastunud.

Rootsi peaminister Stefan Löfven mõistis veretöö hukka ja ütles, et ühuskond seisab kõigi jõududega vastu kuritegevusele. Rootsi siseminister Mikael Damberg ütles juhtunut kommenteerides, et toimunu taust on veel ebaselge, aga kahtlusalune on kätte saadud.

Rootsis on viimastel aastatel olnud kaks terrorirünnakut. 2010. aasta detsembris lasi end Stockholmi kesklinnas õhku enesetaputerrorist. 2017. aasta aprillis sõitis radikaliseerunud usbeki varjupaigataotleja varastatud veoautoga Stockholmis jalakäijate hulka. Hukkus 5 inimest. Ründajale mõisteti eluaegne vanglakaristus.

Kommentaarid
(Külastatud 391 korda, 1 külastust täna)