Karm värk: Soome piirivalve on tabanud Eestist ilma loata tulijaid veoautode kastis ja juhi kõrvalistmel

Soome on piiranud inimeste liikumist Eestist Soome, seetõttu on leiutatud kavalaid nippe, kuidas Soome pääseda. Nii on leitud ilma loata tulijaid veoauto kastist ja juhiistme kõrvalt.

Helsingi sadama piirivalve andmetel oli märgata nipitamist piiriületusel juba eelmise, 2020. aasta kevadel. Seetõttu hakata veokeid põhjalikumalt kontrollima, vahendab Iltalehti.

Juhtumeid on olnud ka käesoleva aasta algul, aga neid on siiski vähe. Avastatud isikud on tagasi saadetud, nende kohta pole algatatud ebaseadusliku piiriületuse organiseerimise juhtumeid.

Soome Iltalehti jälgis eile kolmapäeval, 10. märtsil Tallink Silja Megastari saabumist. Laevalt Länsisatamas vahemikus 15.42–15.47 maha sõitnud 27 veokiga polnud lisaks juhtidele kaasas täiendavaid isikuid. Neist rekkadest 23 olid välismaa numbrimärgiga.

Piirivalve tegelebki praegu rohkem veokite kontrolliga. Kaupa vedavad veokid moodustavad praegu 30 protsenti piiriületusest. Kontrollimisel kasutatakse piirivalvekoeri.

Piirivalve teatas esmaspäeval, et tagasi saadetud isikute arv eelmisel nädalal kasvas. Kokku saadeti eelmisel nädalal tagasi 98 isikut. Põhiliselt on tegemist veokite kõrvalistmel istuvate nn abijuhtidega, kelle tegelik Soome tuleku eesmärk pole mitte kaubavedu, vaid midagi muud.

Ulkomaiset duunarit pyrkineet Virosta Suomeen laittomasti ja ilman testiä – IL tarkkaili rekkoja Länsisatamassa, tästä on kyse

Koronapandemian ytimeen joutuneesta Virosta on pyrkinyt Suomeen ulkomaisia työntekijöitä. Viron ja Suomen välisessä rahtiliikenteessä on havaittu koronaepidemian aikana joitakin asiattomia maahantuloyrityksiä. Ilmiö on Rajavartiolaitoksen tiedossa. Iltalehti seurasi Megastar-laivan lastin purkua Länsisatamassa. Ajoneuvojen määrä viittaa siihen, että kattava valvonta on Rajavartiolaitokselle iso savotta. Ulkomaisia työntekijöitä on koronaepidemian aikana pyrkinyt Suomeen matkustusrajoitusten vastaisesti ja ilman negatiivista testitulosta.

Kommentaarid
(Külastatud 4,408 korda, 1 külastust täna)