KARM: Uus-Meremaal kehtestati ÜHE koroonaga nakatumise pärast liikumiskeeld

Uus-Meremaa suurimas linnas Aucklandis kehtestati alates pühapäevast nädalaks ajaks väljas liikumise keeld vaid üheainsa koroonaviirusega nakatumise pärast.

Nakatunud isik oli 21-aastane tudeng, kes polnud koroona jälitajatele rääkinud ühest kohtumisest, kus ta arvatavalt nakatus, vahendab AFP.

Nakatunud isik oli kohtunud viirusekandjatega eelmise koroonasulu ajal veebruaris, aga sellest ametivõime ei teavitanud. Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern ütles selle peale, et kõik koroonareeglite rikkujad pälvivad üldise hukkamõistu. Tema väitel peavad kõik hoolitsema selle eest, et nende lähedased ja tuttavad reeglitest kinni peaks.

Uus-Meremaa valitsust on aga ka kritiseeritud, kuna reeglite eiramisele ei järgne mingeid karistusi. Kardetakse, et Uus-Meremaal pelgalt inimeste kohusetundele toetuv koroonatõrje süsteem variseb kokku. Opositsioon peab eeskujuks Taiwani, kus karantiinis olijatel on elektrooniline valve.

Ligi 5 miljoni elanikuga Uus-Meremaa on üks paremini kroonaga hakkama saanud riike maailmas. Praegu on riigis vaid 67 aktiivset haigusjuhtu, millest 55 tuvastati piiril ja suunati otse karantiini. Alates pandeemia algusest on riigis tuvastatud vaid 2378 koroonaga nakatumist ja 26 koroonasurma.

Kommentaarid
(Külastatud 571 korda, 1 külastust täna)