Island ja Portugal on ainsad Euroopa riigid, kus ei vaktsineerita neid, kes on koroona läbi põdenud

Island ja Portugal on Euroopas ainsad riigid, kus ei vaktsineerita neid, kes on koroona läbi põdenud. Portugal kaalub koroonat põdenud inimeste vaktsineerimist tulevikus, aga Islandil pole selleks mingit kavatsust.

Otsus põhineb mõnede arstide väitel, et koroonat põdenud inimestele võib vaktsineerimine põhjustada probleeme. Arvatakse, et koroonat põdenud inimeste vaktsineerimine võib tekitada ohtlikke kõrvaltoimeid, vahendab Portugal Resident.

Island lähtub põhiliselt sellest, et koroonat põdenud inimeste vaktsineerimine võib olla ohtlik. Postugalis tahetakse aga vaktsiinid jätta neile, kes pole haigust põdenud. Seetõttu vaktsineeritakse Portugalis koroonat põdenud inimesi alles siis, kui vaktsiine on piisavalt saada.

Samas on ka vastuväiteid, näiteks selles osas, et koroona antikehad võivad kaduda ja vaktsiin aitab need taastada. Uuringute järgi on oht uuesti haigestuda 90 päeva pärast koroona põdemist, seda eriti üle 65-aastastel inimestel. Samuti püsib koroona uute mutatsioonide oht.

Praegu pole veel teada, kui kaua kestab vaktsiini antud immuunsus, aga arvatakse, et see on 9 kuud. See on kolm korda pikem aeg kui koroona läbipõdemisel saadud 90 päeva.

Portugal and Iceland ‘only European countries not vaccinating people who have had Covid and recovered’ – Portugal Resident

Portugal and Iceland are the only countries in Europe currently holding back on vaccinating people who have contracted Covid-19 and recovered. A report published by the ECDC (European Centre for Disease Control) has ’identified’ this alternative approach, stressing that Portugal has said it is “evaluating the inclusion of those who have had Covid within the pandemic vaccination plan” while Iceland “does not recommend inoculation” at all.

Kommentaarid
(Külastatud 342 korda, 1 külastust täna)