Indias hakkas koroonaga nakatumiste arv ootamatult kasvama

Kui vahepeal nuputati, kuidas Indias koroonaga nakatumiste arv ära kukkus, siis nüüd pole vaja enam pead murda, sest riigis pöörasid nakatumised tõusule.

Indiasse on jõudnud koroona teine laine ja täna esmaspäeval tuvastati 46 951 uut nakatumist, mis on suurim number alates novembrist. Nüüd tahetakse Indias hakata inimesi vaktsineerima, selle asemel et vaktsiine välja vedada, vahendab Daily Mail.

Koroonasurmade arv kasvas Indias enam kui 200 võrra, mis on suurim number alates jaanuarikuust. Seoses sellega on Indias hakatud rääkima vaktsineerimise vajadusest. Praegu on 1,4 miljardi elanikuga Indias koroona vastu vaktsineeritud vaid 3 protsenti elanikest vaatamata sellele, et India on maailma suurim vaktsiinitootja.

Indias valmistatakse AstraZeneca vaktsiine ja vaktsiinide eksporti on juba vähendatud Ühendkuningriiki, Brasiiliasse, Saudi-Araabiasse ja Marokosse.

Koroona esimene laine möllas Indias septembrikuus, mil päevane nakatumiste arv oli 100 000 ringis. Pärast seda tuli langus, mis kestis kuni veebruarini. Siis hakkasid nakatumised taas kasvama ja nüüd on nakatumiste hulk juba murettekitav. Indias on haiglates järjest enam koroonapatsiente ja mõned haiglad hakkavad juba täituma.

Indias on kasutatud 45 miljonit vaktsiinidoosi, samas on riigist välja veetud 60 miljonit doosi paljudesse maailma riikidesse.

Kommentaarid
(Külastatud 1,586 korda, 1 külastust täna)