Imelik lugu: Saksamaal on rohkem probleeme AstraZeneca koroonavaktsiiniga kui mujal

Saksamaal on AstraZeneca koroonavaktsiiniga esinenud ohtlik tromboos 1 juhul 90 000 vaktsineeritu hulgas, samaas kui mujal on neid vähem.

Probleemide tõttu keelustati saksamaal eilsest teisipäevast, 30. märtsist AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamine alla 60-aastastel inimestel. Mõned asjatundjad arvavad, et see on juhus, et Saksamaal on vaktsiiniga olnud rohkem probleeme kui mujal, vahendab Daily Mail.

Saksamaal on tuvastatud 31 tromboosi juhtu 2,7 miljoni vaktsineeritu hulgas, mis teeb 1 juhtumi 90 000 vaktsineeritu kohta. Teistes Euroopa riikides on vaktsiiniga probleem vähem. Näiteks Ühendkuningriigis peaks olema Saksa numbreid arvestades juba 150 juhtu, kuna vaktsineerituid on palju enam, aga on vaid 5 juhtu.

Kui mujal Euroopas esinevad tromboosi juhtumid peale vaktsineerimist põhiliselt naistel, siis Ühendkuningriigis on kannatanud olnud ainult mehed.

Germany’s blood clots after AstraZeneca jab not seen in other nations

High rate of CSVT cases in vaccinated people noticed in Germany is not seen in the UK, France, Italy or Spain German authorities believe there is a link and yesterday suspended the UK-made jab for under-60s But scientists say it seems too specific a condition to be caused by jab

Kommentaarid
(Külastatud 511 korda, 1 külastust täna)