Iirimaa peatab AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamise pärast tromboosi juhtumeid Norras ja õpetaja surma Itaalias

Iirimaa terviseameti info kohaselt lõpetatakse vaktsineerimine AstraZeneca koroonavaktsiiniga peale tromboosi juhtumeid Norras ja kooliõpetaja surma Itaalias.

Iirimaa tearviseameti juhi asetäitja dr Ronan Glynn ütles, et AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamine peatatakse ettevaatusabinõuna, vahendab Daily Mail.

Norra ametivõimud teatasid, et haiglas on kolm meedikut, kel ilmnesid pärast vaktsineerimist verejooks, tromboos ja vereliistakute arvu langus.

AstraZeneca aga teatas, et 17 miljoni manustatud vaktsiinidoosi puhul pole täheldatud ohtlikke kõrvaltoimeid.

Enne seda peatasid AstraZeneca vaktsiini kasutamise Taani, Norra ja Islandi tearviseametkonnad. Austria otsustas peatada ühe partii AstraZeneca koroonavaktsiini kasutamise. Itaalia Piedmonti maakonna terviseametkonnad otsustasid samuti peatada AstraZeneca koroonavaktsiini partii kasutamise peale seda, kui peale vaktsineerimist suri kooliõpetaja. Itaalia ajakirjanduse andmetel on partii number ABV5811.

Ühendkuningriigis on manustatud 11 miljonit AstraZeneca koroonavaktsiini doosi ilma ohtlike tagajärgedeta. Euroopa ravimiameti andmetel pole andmeid, et tervisehädad oleks põhjustanud koroonavaktsiin. Sama kinnitas ka Maailma terviseorganisatsioon WHO.

Medical chief says use of AstraZeneca Covid jab should be suspended

Irish authorities have been pushing for AstraZeneca to increase vaccine supplies Now, deputy chief medical officer Dr Ronan Glynn said Ireland will pause roll-out Follows reports of ‘serious blood clotting ‘ in Norway in people who had vaccine Use of the Oxford- AstraZeneca Covid-19 vaccine should be suspended following reports of serious post-jab blood clots in Norway, Ireland’s deputy medical chief said.

Kommentaarid
(Külastatud 1,711 korda, 1 külastust täna)