Euroopas algas võidujooks Vene vaktsiinile: Austria ostab miljon doosi, Merkel ja Macron helistasid Putinile

Pärast probleeme AstraZeneca koroonavaktsiiniga on Euroopas alanud võidujooks Vene koroonavaktsiinile, mida algul põlati. Austria valitsus teatas, et ostab miljon doosi Sputniku vaktsiini. Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president Emmanuel Macron helistasid Vene presidendile Vladimir Putinile, et vaktsiini saada.

Saksamaa kantsler Sebastian Kurz helistas Putinile vaktsiini asjus eelmisel reedel, 26. märtsil. Austria valitsus teatas eile teisipäeval, et tahab osta miljon doosi koroonavaktsiini Sputnik V, vahendab Politico.

Sputniku vaktsiini müügiga välismaal tegeleb eraldi ettevõte Russian Direct Investment Fund (RDIF). Kurz ütles Vene vaktsiini teemat kommenteerides, et kui küsimus on inimeste eludes, siis tuleb poliitika kõrvale jätta ja valida see, mis on tõhus ja ohutu.

Austria tahab saada 300 000 doosi vene koroonavaktsiini aprillis, 500 000 doosi maikuus ja 200 000 doosi juunis. Tehingu üksikasjad on konfidentsiaalsed. Enne Austriat võttis Vene koroonavaktsiini kasutusele Ungari.

Eile teisipäeval helistasid Putinile nii Merkel kui Macron, et teha Vene koroonavaktsiin kättesaadavaks Euroopa Liidus. Vene vaktsiini tahetakse saada, kuna Euroopas on kadunud usaldus AstraZeneca vaktsiini suhtes, vahendab Daily Mail.

Kommentaarid
(Külastatud 1,090 korda, 1 külastust täna)