Eesti ja Soome asusid uurima koostöö laiendamise võimalusi

Soome ja Eesti on käivitanud uuringu oma suhete tuleviku ja uute koostöövõimaluste kohta. Uuringu läbiviimist on alustanud endised ministrid Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo, keda toetavad mõlema riigi välispoliitika instituudid. Peaministrid Sanna Marin ja Kaja Kallas teatasid raporti ettevalmistamisest oma kohtumisel Helsingis 19. veebruaril 2021.

Suheteuuring käivitati videoühenduse kaudu Soome ja Eesti vahel esmaspäeval, 8. märtsil 2021. Üritusel võtsid sõna välisministrid Pekka Haavisto ja Eva-Maria Liimets, uuringu eestvedajad Anne-Mari Virolainen ja Jaak Aaviksoo ning mõlema riigi välispoliitika instituutide esindajad.

„Eelmisel aastal tähistasime Eestiga diplomaatiliste suhete loomise 100. aastapäeva. Praegu on hea aeg mõelda avameelselt sellele, mida saaksime tulevikus koos teha,” rõhutab minister Haavisto.

Aruanne valmib umbes aasta pärast.

Kommentaarid
(Külastatud 1,051 korda, 1 külastust täna)