Värske küsitlus: valdav enamus soomlastest tahab koroonavaktsiini

Värske küsitluse kohaselt soovib enamus soomlastest ehk 75 protsenti lasta end koroona vastu vaktsineerida.

Seda peetakse heaks uudiseks. Küsitlus viidi läbi jaanuari lõpust veebruari alguseni. Vastajatest 13 protsenti ei kavatse lasta end vaktsineerida ja 12 protsenti on kahevahel, vahendab Helsingin Sanomat.

Kuu aega varem detsembris tehtud küsitluses oli valmis end vaktsineerida laskma 56 protsenti soomlastest, vaktsineerimise vastu oli 22 protsenti ja kahevahel 23 protsenti. See näitab, et kuu ajaga on seisukohad muutunud.

Eelmise küsitluse ajal detsembrikuus polnud veel teada, millal Soomes vaktsineerimine algab. Esimesed koroonavaktsiinid anti soomlastele detsembri lõpus. Praegu vaktsineeritakse eakaid inimesi. Pärast seda on järjekorras riskigrupid, kes põevad raskeid haigusi.

Vaktsineerimisse suhtuvad pooldavamalt eakad inimesed. Üle 70-aastastest laseb end vaktsineerida 91 protsenti, alla 30-aastastest 67 protsenti. Seda peetakse loomulikuks, sest haigus on ohtlikum eakatele inimestele.

HS-gallup | Jo 75 prosenttia suomalaisista haluaa ottaa koronarokotteen – Eniten virus huolestuttaa kokoomuksen, vasemmistoliiton ja Sdp:n kannattajia, perussuomalaiset vähiten huolissaan

“Luvuthan kuulostavat oikein hyviltä, nämä ovat hyviä uutisia”, sanoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek. Perussuomalaisten kannattajat ovat edelleen penseimpiä rokotusta kohtaan ja vähiten huolestuneita koronaviruksesta. Suomalaisten halukkuus ottaa koronavirusrokote on kasvanut huomattavasti, selviää tuoreesta HS-gallupista. Tammi-helmikuun vaihteessa tehdyn kyselyn mukaan 75 prosenttia eli kolme neljästä vastaajasta aikoo ottaa rokotteen tai on jo ottanut sen.

Kommentaarid
(Külastatud 523 korda, 1 külastust täna)