Vantaal Jumbo Prismas tuvastatud üle 30 koroonaga nakatumise, neist osa mutatsioonid

Vantaal Jumbo kaubanduskeskuse Prismas testiti kõiki töötajaid. Tehti üle 300 testi ja nakatumisi tuvastati üle 30, neist kaks koroona mutatsiooniga.

Kokku tuvastati Vantaa linnavalitsuse info kohaselt viimase kolme nädala jooksul Prismas töötanud inimeste hulgas 32 koroonaga nakatumist. Kõik nakatunud pole Prisma töötajad, vahendab Helsingin Sanomat.

Viimase nädala jooksul pole Prismas uusi nakatumisi tuvastatud. Kaks nakatumist olid Briti mutatsioon. Üle poolte nakatumiste puhul kahtlustatakse mutatsioone, aga kõiki proove pole veel jõutud analüüsida.

Prisma klientide nakatumise oht on olnud terviseametnike hinnangul väike. Kauplus jätkab tegevust nagu tavaliselt. Prismade operaatorfirma HOK–Elanto suunas töötajad karantiini kohe kui nakatumised ilmnesid. Nakatunutega kokku puutunud isikud on samuti suunatud karantiini.

Koronavirus | Vantaalla kauppakeskus Jumbon Prismassa työskennelleiden joukossa todettu yli 30 koronavirustartuntaa, kahden tartunnan taustalla virusmuunnos

Vantaan tartuntatauti- ja hygieniayksikkö päätyi tammikuussa seulomaan kaikki Prismassa työskennelleet ihmiset. Näytteitä otettiin yli 300. Jumbon Prismassa työskennelleiden parissa on todettu yhteensä 32 koronavirustartuntaa viimeisen kolmen viikon sisällä, tiedottaa Vantaan kaupunki. Vantaalaisen kauppakeskus Jumbon Prisman kahdellatoista työntekijällä todettiin tammikuun lopussa koronavirustartunta lyhyen ajan sisällä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,308 korda, 1 külastust täna)