Uus häda: koroona Briti mutatsioon on veelgi muteerunud ja muutunud immuunsemaks vaktsiinide suhtes

Suurbritannias on avastatud koroonaviiruse nn Briti mutatsiooni täiendav muteerumine, mis tähendab, et see on sarnasem Lõuna-Aafrika ja Brasiilia mutatsioonidele ning sellega immuunsem vaktsiinide suhtes.

Uus mutatsioon kannab nimetust E484K ja paneb teadlasi muretsema, sest selle ogavalk on muutnud samamoodi nagu Lõuna-Aafrikas ja Brasiilias levinud mutatsioonidel, vahendab Daily Mail.

Ogavalgu muutus võib tähendada seda, et koroona läbipõdemise või vaktsineerimise tagajärjel tekkinud antikehad ei pruugi inimese organismis uut mutatsiooni ära tunda ja inimene haigestub uuesti. Asjatundjad on küll väitnud, et vaktsiinid aitavad ka mutatsioonide vastu, aga on oht, et kui viirus edasi muteerub, jääb vaktsiinide mõju nõrgemaks.

Suurbritannias on mitmes kohas tuvastatud ka Lõuna-Aafrika mutatsiooniga nakatumisi, mida peetakse nii ohtlikuks, et ametivõimud käivad inimesi testimas ukselt uksele.

Kent Covid variant may mutate to look more like South African strain

Public Health England has found at least 11 cases of coronavirus where the variant had an extra mutation This mutation, known to scientists as E484K, appears to make previous immunity to Covid less effective Scientists say it is ’inevitable’ that the coronavirus will continue to mutate this way and it can only be slowed The Kent Covid variant has started to mutate further to become more like the one that evolved in South Africa in what scientists have dubbed a ‘worrying development’ that could make vaccines less effective.

Kommentaarid
(Külastatud 1,160 korda, 1 külastust täna)