Uuring: koroonavaktsiin aitab ka Lõuna-Aafrika tüve vastu, aga mõju on veidi nõrgem

Firmade Pfizeri ja BioNTechi koroonavaktsiin, mida antakse ka Soomes ja Eestis, aitab ka Lõuna-Aafrika mutatsiooni vastu, aga mõju on veidi nõrgem.

New Yorgi ülikooli teadlased uurisid, kuidas hävitab koroona vastu vaktsineeritud inimeste veri Lõuna-Aafrika tüve. Nad leidsid, et antikehad suudavad hävitada Lõuna-Aafrika tüve, aga mõju oli veidi väiksem, vahendab Daily Mail.

Siiski on antikehade tase piisav, et viirust eemal hoida. Uuringust selgus, et vaktsiin annab parema kaitse Lõuna-Aafrika tüve vastu kui koroonahaiguse läbipõdemine.

Vaktsiin ei töötanud aga Lõuna-Aafrika tüve peal nii hästi nagu varasemate tüvede puhul.

Varasem uuring näitas, et Oxfordi ülikooli ja AstraZeneca vaktsiin annab koroona Lõuna-Aafrika tüve vastu minimaalse kaitse.

Pfizer’s Covid vaccine ‘will work against South African variant’

Blood of people who had Pfizer/BioNTech jab still able to neutralise coronavirus The protection stronger than that of someone who had different version of virus But weaker than vaccine would be against older variants, with fewer antibodies Comes amid fears Oxford/AstraZeneca will only give ‘minimal’ protection Only 149 cases of South Africa variant found in the UK so far, PHE says Pfizer’s vaccine will work against the South African coronavirus variant – although its mutations could still mean thousands of injected people are vulnerable, a study has suggested.

Kommentaarid
(Külastatud 401 korda, 1 külastust täna)