Uuring: koroona läbipõdenutele piisab ühest vaktsiinisüstist

Koroona läbipõdenutel piisab ühest vaktsiinisüstist, neil oli peale vaktsineerimist ka rohkem kõrvalmõjusid, selgub värskest USA-s läbi viidud uuringust.

Uuringus võeti vaatluse alla 109 koroona vastu vaktsineeritud inimest, kellest 41 olid varem koroonaga nakatunud. Koroonat põdenutel oli antikehade hulk veres 10-20 kord kõrgem peale esimest süsti ja 10 korda kõrgem peale teist süsti, vahendab New York Times.

Neil vaktsineeritutel, kes olid varem koroonaga nakatunud esines rohkem vaktsiini kõrvalmõjusid nagu valu süstimiskohas, palavik ja peavalu. Teadlaste arvates piisab koroonat varem põdenutele vaid ühest vaktsiinisüstist.

Uuringu viisid läbi teadlased New Yorgi Mount Sinai Icahn’i meditsiinikoolist. Uuring avaldati teadusväljaandes medRxiv.org.

Uuringus polnud täpsustatud, kas isikud said Moderna või Pfizeri-BioNTechi vaktsiini. Patsientidel mõõdeti peale vaktsineerimisi antikehade hulka veres. Samuti vaadeldi kõrvalmõjusid peale vaktsineerimist.

Had Covid? You May Need Only One Dose of Vaccine, Study Suggests

People who have already been sick with Covid-19 should still be vaccinated, experts say, but they may experience intense side effects even after one dose. Shannon Romano, a molecular biologist, came down with Covid late last March, about a week after she and her colleagues shut down their lab at Mount Sinai Hospital.

Kommentaarid
(Külastatud 455 korda, 1 külastust täna)