Ungari on esimene Euroopa Liidu riik, mis võttis kasutusele Vene koroonavaktsiini – Merkel kiitis Vene vaktsiini

Ungari on esimene Euroopa Liidu riik, mis võttis kasutusele Vene koroonavaktsiini Sputnik V. Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles, et Euroopa Liidu jaoks on kõik vaktsiinid head ja ta kiitis ühtlasi Vene vaktsiini, mis on näidanud häid tulemusi.

Merkel ütles, et tal oli Vene koroonavaktsiinist juttu ka president Vladimir Putiniga. Ungarisse saabus täna teisipäeval, 2. veebruaril esimene kogus Vene koroonavaktsiini Sputnik V, mis teeb Ungarist esimese Euroopa Liidu riigi, kus vaktsiin kasutusele võeti, vahendab Daily Mail.

Ungari välisminister Peter Szijjarto ütles ühtlasi, et Euroopa Liidu tsentraliseeritud vaktsiiniprogramm on läbi kukkunud. Ta lisas, et Ungari on esimene Euroopa Liidu riik, mis võttis kasutusele Vene vaktsiini, ja ilmselt mitte viimane.

Ungarisse saabus täna 40 000 doosi Vene vaktsiini, kolme kuu jooksul peaks saabuma 2 miljonit doosi. Sellest piisab miljoni inimese vaktsineerimiseks.

Reedel andis Ungari kasutusloa ka Hiinas valmistatud koroonavaktsiinile Sinopharm. Seda on Ungarisse tellitud 5 miljonit doosi. Ungari on heaks kiitnud ka Pfizer-BioNTechi, Moderna ja AstraZeneca vaktsiinid.

Hungary becomes first EU country to adopt Russia’s Sputnik V vaccine

The first batch of 40,000 Sputnik V arrived from Russia in Hungary on Tuesday EU ‘centralised vaccine procurement has failed,’ Hungary’s foreign minister said Hungary was the first EU bloc member to approve and order Russia’s vaccine On Tuesday, a study showed Sputnik V vaccine is more than 90 percent effective German Chancellor Angela Merkel said ‘all vaccines are welcome’ today as she praised Russia’s Sputnik V jab.

Kommentaarid
(Külastatud 431 korda, 1 külastust täna)