Üllatav areng: maailmas pööranud koroonaga nakatumiste arv taas tõusule, eriti hull olukord USA-s

Kuigi vahepeal maailmas koroonaviirusega nakatumiste arv langes ja seoses vaktsineerimistega hakati juba arvama, et tunneli lõpus paistab valgus, siis on viimastel nädalatel pööranud nakatumiste arv taas tõusule.

Viimase nädala jooksul on maailmas koroonaga nakatumiste arv kasvanud 5 protsenti. USA-s tuli ööpäevaga juurde üle 3000 koroonasurma, mis on kõrgeim tase viimase 10 päeva jooksul.

Eile kolmapäeval lisandus maailmas 378 250 uut koroonaga nakatumist, mida on 5 protsendi võrra enam kui nädala tagune number 361 124. USA-s on nakatumiste arv tõusuteel ja kolmapäeval lisandus 75 623 uut nakatumist, seejuures on nakatumiste arv pidevalt kasvanud.

Nakatumised kasvavad Põhja- ja Luna-Ameerikas, Aasias, Aafrikas ja Lähis-Idas. Isegi Iisraelis, kus on vaktsineeritud suur hulk inimesi, on nakatumiste arv pööranud viimase nädala jooksul taas tõusule. Mis toimub?

Arvatakse, et põhjus on koroona mutatsioonides, mille peale vaktsiinide hammas ei hakka ja mis on kergemini nakkavad kui varasemad variandid, vahendab Financial Times.

Nüüd hoiatavad asjatundjad üle terve maailma: oht pole veel möödas. Vaktsiinid mõjuvad halvasti koroona uutele mutatsioonidele ja piirkondades nagu New York, mis oli eelmisel, 2020. aastal koroona epitsenter on hakanud nakatumiste arv taas kasvama.

Why global Covid infections have plummeted

A significant fall in global coronavirus cases since the turn of the year has bolstered hopes that countries will be able to contain the pandemic despite concern over the emergence of new variants. Global infection rates have dropped precipitously since the start of 2021, from more than 5m cases a week to 2.5m in mid-February.

Kommentaarid
(Külastatud 974 korda, 1 külastust täna)