Teadlased tuvastasid, et algne koroonapuhang oli Wuhanis arvatust palju suurem

Maailma terviseorganisatsiooni WHO delegatsiooni koosseisus Hiina linna Wuhani külastanud teadlased tuvastasid, et algne koroonapuhang oli seal seni arvatust palju suurem.

Pandeemiaks kujunenud koroonaviirus hakkas Wuhanis levima 2019. aasta detsembris. Teadlased soovisid tutvuda Wuhanis võetud sadade tuhandete vereproovidega, aga seda neile ei võimaldatud, vahendab CNN.

WHO delegatsiooni juhtunud Peter Ben Embarek ütles, et juba 2019. aasta detsembris oli Hiinas tosinajagu koroona eri mutatsiooni. Seetõttu on võimalik, et viirus levis juba enne, kui see avastati 2019. aasta detsembri keskpaigas.

Teadlased intervjueerisid ka esimest teadaolevat koroonapatsienti, kes haigestus 8. detsembril. Tegemist oli kontoritöötajaga, kes polnud reisinud. Ta polnud käinud ka kalaturul, kust Hiina ametliku teooria järgi viirus levima hakkas.

WHO sai Hiinast andmed 174 detsembrikuise koroonajuhtumi kohta. Samas on võimalik, et juba siis oli Wuhanis üle tuhande nakatumise.

CNN Exclusive: WHO Wuhan mission finds possible signs of wider original outbreak in 2019

Investigators from the World Health Organization (WHO) looking into the origins of coronavirus in China have discovered signs the outbreak was much wider in Wuhan in December 2019 than previously thought, and are urgently seeking access to hundreds of thousands of blood samples from the city that China has not so far let them examine.

Kommentaarid
(Külastatud 1,249 korda, 1 külastust täna)