Teadlased soovitavad ka lapsed koroona vastu ära vaktsineerida, kuna koolid pole imelised kohad, kus viirus ei levi

Teadlased soovitavad ka lapsed koroona vastu ära vaktsineerida, kuna koolid pole imelised kohad, kus viirus ei levi ning ka lapsi ohustab nn pikk COVID.

Briti valituse teadusnõukoja SAGE liige, lastearst dr Anthony Costello ütles, et lapsi ohustab nn pikk COVID, mille mõju võib ulatuda aastakümnete taha, vahendab Daily Mail.

Praegu pole lapsed vaktsineerimise puhul prioriteetide hulgas, kuna koroonahaigust ei peeta laste jaoks eluohtlikuks. Dr Costello ütles, et 15 protsendil keskkooliõpilastest ja 13 protsendil põhikooliõpilastest esinevad koroona haigusnähud veel 5 nädalat peale nakatumist.

Dr Costello sõnul paneb muretsema see, et nn pika COVID-i mõju pole veel teada. Pole teada, kui kaua püsib viirus organismis või ajus. Näiteks Ühendkuningriigis on 19 miljonit last ja kui piirangud kaotada ilma lapsi vaktsineerimata võivad pooled neist nakatuda ning miljonid kannatavad pika COVID-i käes. Dr Costello sõnul pole teada, mis on selle pikaajaline mõju.

Londoni ülikooli epidemioloog dr Deepti Gurdasani ütles, et oleks vastutustundetu panna lapsed ohtu. Tema väitel pole see haigus paljude jaoks mitte lühiajaline haigus, vaid see on krooniline haigus.

Inglismaal on praegu plaan vanemad inimesed ära vaktsineerida ja siis koolid avada 8. märtsil. Paljude asjatundjate arvates on see aga liiga varajane tärmin.

Scientists say CHILDREN should be vaccinated against coronavirus

Dr Anthony Costello warned experts are baffled by long-term Covid-19 effects He warned children are a ‘special risk area’ that could be affected for decades Dr Deepti Gurdasani warned that ‘we don’t understand long Covid yet’ Ministers should consider vaccinating children against coronavirus to protect them from getting ‘long Covid’, top scientists said today.

Kommentaarid
(Külastatud 165 korda, 1 külastust täna)