Teadlased: koroona Briti mutatsioon on 30 protsenti tapvam, 70 protsenti nakkavam ja see on levinud 50 riiki

Koroona Briti mutatsioon ehk B.1.1.7 on 30 protsenti tapvam ja 70 protsenti nakkavam kui varasemad variandid. Teadlaste väitel muutub see maailmas peagi kõige levinumaks koroona variandiks.

Briti koroona-asjatundja, professor Sharon Peacock ütles, et koroona mutatsioonid valmistavad peavalu veel mitme lähima aasta jooksul. Eriti paneb muretsema Briti mutatsiooniga kaasnev suurem suremus. Suurema suremuse eest hoiatas eelmisel kuul juba Briti peaminister Boris Johnson, vahendab Daily Mail.

Briti mutatsioon on praegu levinuim koroona vorm Suurbritannias. See tuvastati esimest korda Kenti linnas 2020. aasta septembris.

Nüüd on kartused, et Briti versioon on veelgi muteerunud ja muutunud sarnasemaks Lõuna-Aafrika mutatsiooniga, mille vastu vaktsiinid ei aita. Professor Peacock prognoosib, et koroona valmistab kiire muteerumise tõttu peavalu veel vähemalt 10 aastat.

Kent Covid variant is up to 30% more deadly than the original strain

More than 50 countries are understood to have cases of the mutant B.1.1.7 strain Professor Sharon Peacock said variant ’is going to sweep world, in all probability’ Professor Peacock is head of the Covid-19 Genomics UK (Cog-UK) Consortium Increased transmissibility of virus will likely cause scientists difficulties for years The Kent coronavirus variant is up to 70 per cent more infectious and 30 per cent more deadly than the original strain, scientists fear.

Kommentaarid
(Külastatud 572 korda, 1 külastust täna)