Soomes murdus koroonaproovi tikk testitava ninas

Soomes Rovaniemis murdus koroonaproovi tikk testitava ninas ja tiku ots jäi ninna sisse. See õnnestus siiski ninast eemaldada.

Juhtum oli kolmapäeval meditsiinifirma Mehiläinen testimispunktis. Tikk murdus drive-in testimispunktis. Testitav oli täiskasvanu, vahendab Iltalehti.

Mehiläinen juhtunu üksikasju täpsemalt ei kommenteerinud. Tiku ots võeti ninast välja ja asjast informeeriti terviseametkondi ja tiku tootjat.

Varem pole Mehiläinenil Soomes sellist asja juhtunud. Mehiläinen võtab 1000-2000 koroonaproovi päevas.

Tiku ots oli patsiendi ninas 15-20 minutit. Sarnaseid juhtumeid on olnud ka Helsingis ja mujal Soomes. Proovi võtmise ajal torgatakse tikk 12-15 sentimeetri sügavusele ninna. Tiku abil võetakse ninast limaskestade rakke, seetõttu on vaja tikku ninas keerutada.

Koronatikku katkesi testattavan nenään Rovaniemellä

Tapaus sattui terveysyhtiö Mehiläisen testipisteellä. Tikkuerä vedettiin pois. Koronatestitikku katkesi testattavan nenään drive in -testauspaikalla Rovaniemellä ja juuttui nenän sisälle. Tapaus sattui Mehiläisen testipisteellä keskiviikkona. Testattava oli aikuinen. Tapahtuneen vahvistaa liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf Mehiläisestä. – Testitikku on katkennut poikkeavalla tavalla. Yksittäisen potilaan asiaa tai tilannetta ei laajemmin lähdetä kommentoimaan, hän toteaa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,803 korda, 1 külastust täna)