Soome tööstuse tellimused kukkusid detsembris 15 protsenti võrreldes aasta taguse ajaga

Soome tööstuse uute tellimuste maht kukkus detsembris 15,1 protsenti võrreldes aasta taguse ajaga, edastab statistikakeskus.

Kukkumist seletab aastataguste tellimuste erakordselt kõrge tase, mille taga olid mõned suured metallitööstuse tellimused. 2020. aasta jooksul kukkus tellimuste maht 11,4 protsenti võrreldes eelneva aastaga.

Detsembris kasvas kõige enam keemiatööstuse tellimuste maht, kokku 47,8 protsenti. Muudes tööstusharudes tellimused kukkusid. Paberitööstuse tellimused kukkusid 5,1 protsenti ja metallitööstuse tellimused 24,5 protsenti.

Tilastokeskus – Teollisuuden uudet tilaukset

Avaa valikko Julkaistu: 10.2.2021 Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 joulukuussa 15,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Laskua selittää suurelta osin edellisen vuoden vastaavan jakson tilausten poikkeuksellisen korkea arvo, jonka taustalla oli muutama suuri metalliteollisuuden tilaus. Vuoden 2020 aikana tilaukset laskivat 11,4 prosenttia edellisvuodesta.

 

Kommentaarid
(Külastatud 134 korda, 1 külastust täna)