Soome terviseameti soovitus negatiivse koroonatesti kohta

Soome terviseamet edastas soovituse, mille kohaselt peavad kõik reisijateveoga tegelevad transpordi- ja laevafirmad hakkama Soome suunduvatelt reisijatelt nõudma negatiivse koroonatesti ettenäitamist.

Negatiivset koroonatesti tuleb hakata ette näitama hiljemalt 23. veebruaril 2021. Soovitus puudutab kõiki üle 12-aastaseid reisijaid. 6-12-aastastel soovitatakse samuti ette näidata vastav tõend, aga seda ei eeldata.

Kui reisijal on arstitõend eelneva 6 kuu jooksul COVID-19 läbi põdemise ja tervenemise kohta, siis pole negatiivset koroonatesti tõendit vaja.

„Soovituse eesmärk on tõrjuda Suurbritannias, Brasiilias ja Lõuna-Aafrikas avastatud koroonaviiruse mutatsioonide levikut Soome ja vähendada reisijate kaudu Soome jõudvaid nakatumisi. Seetõttu on vältimatu, et reisimisega seotud nakatumise ohtu välditaks võimalikult tõhusalt,” ütles terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen.

„Lisaks on vajalik meenutada, et negatiivne koroonatest ei kaota Soome sisenemisel kehtivaid piiranguid nagu 14-päevane omaalgatuslik karantiin,” ütles Salminen.

Soovitus ei mõjuta olemasolevaid piiranguid Euroopa Liidu sise- ja välispiiril ning negatiivne koroonatest ei mõjuta Soome sisenemise tingimusi. Soovitus asendab varasema, vaid lennuliiklust puudutanud soovituse.

Kommentaarid
(Külastatud 2,905 korda, 1 külastust täna)