Soome terviseamet soovitab Helsingi piirkonna baaride sulgemist

Helsingi piirkonnas on mitmed suuremad koroonapuhangud seotud erapidude ja baaridega. Seetõttu soovib terviseamet, et Helsingi piirkonnas kehtestatakse ajutiselt karmimad piirangud.

Soovituslik periood kestab kolm nädalat ja lõppeb 14. märtsil. Sel perioodil soovitatakse ametivõimudel sulgeda kõik baarid, pubid ja ööklubid ning piirata avalike ürituste osalejate arvu 10 pealt 6 peale. sama soovitus käib eraürituste kohta, vahendab Iltalehti.

Helsingi piirkonda kuuluvad Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Lisaks soovitab terviseamet kõigil Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna (HUS) elanikel suusapuhkuse ajal vältima oma piirkonnast mujale reisimist. Nakatumised on praegu kasvanud eelkõige 19-34-aastaste inimeste hulgas.

Viimaste nädalate jooksul on HUS-i piirkonnas koroonaga nakatumine kasvanud. Nelja nädala jooksul kasvas 14 päeva nakatumine 100 000 elaniku kohta 108,9 juhtumi pealt 185,9 juhtumini. Ülejäänud Soome piirkondades nakatumine vähenes.

Soomes on nakatumiste leviku oht kasvanud seoses koroona mutatsioonidega.

THL suosittelee pääkaupunkiseudun baarien sulkemista

Useiden laajojen tartuntaketjujen alkuperä on pystytty jäljittämään yksityistilaisuuksiin sekä baareihin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitää välttämättömänä, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella ja pääkaupunkiseudulla otetaan käyttöön väliaikaisia uusia toimia koronaepidemian kiihtymisen estämiseksi. Toimia perustellaan myös virusmuunnoksen laajan leviämisen estämisellä. Suositellut toimet koskevat seuraavaa kolmea viikkoa ja päättyisivät 14.3.

Kommentaarid
(Külastatud 531 korda, 1 külastust täna)