Soome suusakeskuse juures vallandus lumelaviin, õnneks keegi alla ei jäänud

Lapimaal Kolari vallas Ylläse suusakeskuse juures vallandus lumelaviin. Pärast seda alustati otsinguid, aga selgus, et õnneks keegi laviini alla ei jäänud.

Laviin oli Kesänkitunturi mäel, see on Yllästunturist järgmine mägi. Mäe jalamil kulgevad kõnni-, jalgratta- ja suusarajad. Need rajad ohus polnud. Üleval pool aga liiguvad matkajad ja kiirlaskujad, nemad võisid ohus olla, vahendab Iltalehti.

Praegu valitseb Lapimaal laviinioht. On tõenäoline, et laviinid on vallandunud inimeste tegevuse tulemusel.

Kolmapäeval päästeti Soomes laviinide alt kaks inimest.

Äkäslompolossa lumivyöry – etsinnät päättyneet

Lumivyöry tapahtui toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarman mukaan hoidettujen rinteiden ulkopuolella Kesänkitunturilla. Lapissa on tapahtunut jälleen lumivyöry. Tällä kertaa vyöry on tapahtunut Kolarin Äkäslompolossa Ylläksen laskettelukeskuksen läheisyydessä. Visit Ylläksen toimitusjohtajan Janne-Juhani Haarman mukaan se tapahtui kuitenkin hoidettujen rinteiden ulkopuolella. – Minun saamieni tietojen mukaan etsinnät ovat päättyneet. Eli ei ole jäänyt ihmisiä alle.

Kommentaarid
(Külastatud 644 korda, 1 külastust täna)