Soome peaminister: piiril sundtestimise eelnõu lõpusirgel, jõuab parlamenti järgmisel reedel

Soome valitsuses ette valmistatav piiril sundtestimist võimaldav seaduseelnõu on lõpusirgel ja jõuab parlamenti järgmise nädala reedel, 19 veebruaril, ütles peaminister Sanna Marin.

Eelnõu peaks sotsiaal- ja terviseministeeriumis valmima järgmisel reedel toimuvaks valitsuse istungiks, kus see kinnitatakse. Kui seadus parlamendis heaks kiidetakse, on võimalik koroonaviiruse testid piiril kohustuslikuks teha.

Pere- ja põhiteenuste minister Krista Kiuru kinnitas samuti, et seaduseelnõu saab varsti valmis. Eelnõu valmimine on siiski veninud, sest Kiuru ütles juba eelmisel kolmapäeval, et eelnõuga ollakse lõpusirgel.

Valitsus esitas sundtestimise eelnõu parlamendile juba eelmisel sügisel, aga see lükati tagasi, kuna oli vastuolus põhiseadusega. Nüüd on Kiuru väitel eelnõu selline, et see läheb läbi ka parlamendi põhiseaduskomisjonist.

Sotsiaal- ja terviseministeeriumis valmistatakse ette ka vaktsineerimistõendite väljastamist. Tõendid jõuavad OmaKanta veebiteenusesse, mille kaudu saab igaüks need vajadusel välja printida. Veel pole teada, kuidas neid tõendeid saab tulevikus kasutada.

Kommentaarid
(Külastatud 2,271 korda, 1 külastust täna)