Soome meest vihastas rootslaste käitumine kruiisilaeval – nagu koroonat polekski olemas

Uusimaa mees Janne käis nädalavahetusel laevakruiisil Viking Grace’iga ja teda pani hämmastama rootsi reisijate käitumine hommikusöögi ajal.

Mees läks koos kolme lapsega reisile laupäeva õhtul Turust. Tagasi Soome jõudis laev pühapäeval, vahendab MTV.

Soome mees räägib, et poleks ealeski laevale astunud, kui oleks teadnud, et sinna pääsevad ka rootslased „lihtsalt niisama”, ilma koroonatestita.

Rootslastest reisijad ei kasutanud hommikusöögile tulles näomaske, ei hoidnud ohutusvahesid ja köhisid vahetpidamata. Janne räägib, et pidi kaks korda vahetama lauda, kuna teised reisijad istusid liiga lähedale.

Mees räägib nüüd, et läheb pärast reisi igaks juhuks koroonatesti tegema. Rootslased aga käitusid laeval nagu sead sulus – ei mingeid koroonareegleid. Ühtlasi kirjutas mees kaebuse Viking Line’ile.

Janne sõnul on Viking Line’i väide, et laeval järgitakse ohutusabinõusid täielik nali. Soome mees tunneb end petetuna.

Viking Line’ist öeldi, et laevale pääsevad nii Soome kui Rootsi reisijad. Näiteks 23 tunni kruiisile pääseb Rootsist ilma koroonatestita. Kui reisija tahab Soomes maha minna, siis peab tal olema ette näidata koroonatest ja toodud põhjus Soome minekuks.

Viking Line’i esindaja rõhutas, et laeval on karmid koroonareeglid. Reisijatel soovitatakse kanda näomaski laevale minnes ja sealt lahkudes. Näomaski soovitatakse kanda ka siis, kui ohutusvahesid pole võimalik hoida. Lisaks ohutusvahedele on laeval võimalik koroona levikut ära hoida käte- ja köhimishügieeni nõuete järgimisega. Neist asjadest antakse laeval pidevalt teada.

Kui reisijad ei järgi ohutusmeetmeid, siis tuletavad laeva töötajad seda meelde. Antud juhtumi puhul arutatakse asja laeva töötajatega. Laevafirma info kohaselt on tulnud ette juhtumeid, kus nõudeid pole järgitud, aga üldiselt järgivad reisijad nõudeid korralikult. Praegu on laevadel väga vähe reisijaid, mõnisada, nii et ohutusvahesid on lihtne hoida.

Kommentaarid
(Külastatud 1,608 korda, 1 külastust täna)