Soome lahel päästeti tund aega vees olnud mees, kes oli vaatamata 14-kraadisele külmale elu ja tervise juures

Ööl vastu tänast reedet, 5. veebruari päästeti Soome lahel veest mees, kes oli kukkunud üle kaubalaeva parda. Mees oli olnud vees tund aega ja vaatamata 14-kraadisele külmale oli suhteliselt heas olukorras.

Mees oli vees Orrengrundi saarest lõuna pool avamerel. Ta oli kukkunud vette ankrus olevalt kaubalaevalt ja laev palus abi, edastas merepiirivalve.

Soome lahe piirivalve merepäästekeskus sai teate õnnetuse kohta kell 3.09 öösel. Kohale kutsuti Helsingist merepäästekopter ja Orrengrundi lootsijaamast lootsilaev. Juhtumi ajal kasutati hädaraadiokanalit VHF-16 ja kutsuti ümberkaudseid laevu appi.

Jääkülma vette kukkunud mees saadi kätte 50 minutit pärast vettekukkumist ja tõsteti päästepaati. Mees toimetati lootsilaevaga Orrengrundi saarele, kus ootas kopter. Kopter viis mehe Kotka piirivalvekordonisse, kust ta viidi kiirabiga haiglasse.

Mees oli vaatamata külmale ilmale suhteliselt heas olukorras. Piirkonnas oli õnnetuse ajal 14 kraadi külma ja puhus põhjatuul 7 m/s.

Kommentaarid
(Külastatud 2,100 korda, 1 külastust täna)