Soome kaubalaevadel müüakse üle normi tax-free tooteid

Soome kaubalaevade firma Finnlines müüb lubatust enam tax-free tooteid, selgub Yle MOT-i uuringust.

Yle uuringust selgub, et tooteid müüakse nii palju, kui klient soovib, ja seda laevafirma juhtkonna teadmisel. Ettevõte tegutseb peamiselt kaubavedude valdkonnas, aga tax-free toodete müük on koroona ajal hüppeliselt kasvanud.

Tubakatoodete müük kasvas aastaga 30 protsenti ja huuletubaka müük 135 protsenti. Kokku müüs Finnlines aastas tax-free tooteid 7 miljoni euro eest. See on siiski vaid 2 protsenti ettevõtte käibest.

Finnlinesil on kaks laeva, kus müüakse tax-free tooteid. Need sõidavad Soome Naantali ja Rootsi Kappelskäri vahel, Ahvenamaa kaudu, et saaks müüa tax-free tooteid. Ahvenamaalt tohib Soome seaduste järgi tuua vaid ühe ploki suitsu ja liitri kanget alkoholi.

Maksuvabade toodete üle normi müük võib olla maksupettus. Tolli reegleid rikutakse laevadel pidevalt. Ning see toimub juhtkonna teadmisel. Räägitakse 50 suitsuplokist ühe reisija kohta. Asja on hakanud uurima Soome toll.

Finnlines märkis asja kohta, et iga reisija vastutab ise tolliprotseduuride eest.

Työntekijät kertovat MOT:lle taxfree-tuotteiden holtittomasta myynnistä Finnlinesin laivoilla: “Puhutaan 50 kartongista tupakkaa yhtä matkustajaa kohden”

Ylen MOT-toimituksen tietojen mukaan Tulli tutkii Finnlinesin laivoilla tapahtuvaa tupakan ja alkoholin ylimyyntiä. Kyseessä voi olla veropetos. Finnlinesin mukaan vastuu verottomien tuotteiden tullauksesta on matkustajilla. Rahti- ja matkustusvarustamo Finnlinesin laivoilla myydään taxfree-tuotteita enemmän kuin on sääntöjen mukaan sallittua. Asiasta kertovat Ylen MOT-toimitukselle useat varustamon työntekijät.

Kommentaarid
(Külastatud 1,417 korda, 1 külastust täna)