Soome ehitatakse esimene puidust Lidl

Riihimäki linn on Soomes esimene, kuhu ehitatakse puidust Lidli pood. Ehitus algas eelmise aasta novembris ja pood peaks valmis saama käesoleva aasta lõpus.

Pood on 1300-ruutmeetrine, põrand valatakse betoonist, aga kõik kandvad konstruktsioonid ja välisseinad tehakse metalli asemel puidust. Välisviimistlus tuleb samuti puidust, vahendab Iltalehti.

Lidli andmetel vähendab terase asendamine puiduga ettevõtte CO2 saastet neljandiku võrra. Puust poed on üks võimalus, kuidas muutuda 2025. aasta lõpuks süsinikuneutraalseks. Keskkonnasõbralikkuse seisukohalt on väga oluline ehitada puidust ning suured ettevõtted saavad siin eeskuju näidata.

Soome Lidl on kavandanud puidust poode koos Lidli Rootsi ja Taani ettevõtetega. Rootsi Gotlandi saarel Visbys avati puidust Lidl eelmise, 2020. aasta suvel.

Tältä näyttää Suomen ensimmäinen puinen Lidl

Myymälän avajaisia on tarkoitus viettää loppuvuodesta. Vähittäiskauppaketju Lidl rakentaa Suomessa ensimmäistä puista myymäläänsä Riihimäelle. Rakennustyöt aloitettiin viime marraskuussa, ja myymälä on tarkoitus avata kuluvan vuoden loppupuolella. Myyntipinta-alaltaan noin 1 300-neliöiseen myymälään tulee betonilattia, ja kantavat rakenteet, kuten ulkoseinät, välipohja ja kattorakenteet, tehdään teräksen sijaan puusta. Lisäksi myymälän julkisivu rakennetaan leveästä puupaneelista.

Kommentaarid
(Külastatud 1,152 korda, 1 külastust täna)