Siseinfo: homme kolmapäeval otsustab Soome valitsus ilmselt koroonapiirangute teisele taseme kehtestamise, võivad tulla tantsu- ja laulukeeld

Homme kolmapäeval, 24. veebruaril otsustab Soome valitsus ilmselt koroonapiirangute teise taseme kehtestamise. Sellega muutuvad kohustuslikuks mitmed meetmed, mis praegu on soovituslikud.

Valitsuse siseinfo kohaselt toetab teise taseme kehtestamist Soome terviseamet. Sotsiaal- ja terviseministeeriumi kantsler Kirsi Varhila ütles eile, et terviseamet on teise taseme kehtestamist ette valmistanud nädalavahetuse jooksul. Teise taseme kehtestamise otsuse peab kinnitama valitsus, vahendab Iltalehti.

Teise taseme juures on mitmed meetmed kohustuslikud, mitte enam soovituslikud. Jõustuvad maksimaalne kaugtöösoovitus ja ulatuslik maski kandmise soovitus. Eraettevõtete ruume nagu spordisaale võidakse ajutiselt sulgeda. Samuti võidakse lisada distantsõpet.

Koroona ulatusliku leviku faasis olevates piirkondades võidakse kehtestada tantsu- ja laulukeeld, vahendab MTV. Ulatusliku levikuga piirkonnad on praegu Uusimaa, Kanta-Häme, Edela-Soome (Varsinais-Suomi), Satakunta ja Vaasa ravipiirkonnad. Tantsu- ja laulukeeld tähendab sisuliselt ööklubide ja karaoke-baaride sulgemist. See seab omakorda ööklubid pankrotiohtu.

Eile esmaspäeval jõustusid nakkushaiguste seaduse muudatused. Seadusemuudatus võimaldab sulgeda kaheks nädalaks eraettevõtete ruume.

Lisaks võidakse piirata kokkusasamiste maksimaalset osalejate arvu. Soome lõunaosas kehtib kohtumistele juba 6 isiku piirang. Otsus on jõus 22.2.-14.3.

STT: Hallitus päättää huomenna Suomen siirtämisestä koronastrategian kakkostasolle

Kakkostaso toisi käyttöön vielä aiempaa kovempia määräyksiä ja suosituksia. Uutistoimisto STT:n tietojen mukaan Sanna Marinin (sd) hallitus päättää huomenna Suomen siirtymisestä koronastrategian tasolle kaksi. Tietotoimiston mukaan myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa tätä. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi eilen Iltalehdelle, että THL on valmistellut arviota tasolta toiselle siirtymiseen jo viikonloppuna.

Kommentaarid
(Külastatud 2,097 korda, 1 külastust täna)