Rootsi terviseminister: osa riigist võidakse koroona tõttu sulgeda

Rootsis on nakatumiste arv tulnud tänu piirangutele võrreldes eelmise aasta tippajaga palju allapoole, aga langus on peatunud ning see paneb asjatundjad muretsema. Kardetakse koroona kolmandat lainet, ütles sotsiaal- ja terviseminister Lena Hallengren.

Hallengren ütles täna kolmapäeva hommikul toimunud pressikonverentsil, et Rootsis võib tekkida vajadus osa riigist sulgeda. Minister soovitas eeloleval suusapuhkusel vältida välismaale sõitmist, vahendab Helsingin Sanomat.

Valitsus tõi välja viis uut meedet, mida võidakse lähiajal kasutada. Need põhinevad uuel pandeemiaseadusel, mis jõustus Rootsis jaanuarikuus. Üks meede on äritegevuse peatamine. See tähendab näiteks kaubanduskeskuste, treeningsaalide ja poodide sulgemist.

Lisaks soovib valitsus piirata inimeste kogunemist muuseumide, loomaaedade ja lõbustusparkide taolistes kohtades. Lisaks tahab valitsus kehtestada reeglid spordivõistlustel osalemise kohta.

Rootsis on koroona olukord pöördunud paremuse suunas, aga langus on peatunud ja kardetakse kolmandat lainet. Kergemini nakkav Briti mutatsioon on juba levinud üle terve Rootsi.

Koronavirus | Ruotsin terveysministeri: Voimme joutua sulkemaan osia Ruotsista

“Tartuntojen vähentyminen on pysähtynyt. Se on huolestuttavaa. Kolmannen aallon riski on huomattava”, sosiaali- ja terveysministeri Lena Hallengren sanoi. Ruotsin hallitus varautuu torjumaan koronavirusepidemian kolmatta aaltoa uusilla rajoitustoimilla. Keskiviikkoaamuna järjestetyssä tiedotustilaisuudessa sosiaali- ja terveysministeri Lena Hallengren sanoi, että Ruotsi saattaa joutua “sulkemaan osia maasta”. “Tartuntojen vähentyminen on pysähtynyt. Se on huolestuttavaa.

Kommentaarid
(Külastatud 685 korda, 1 külastust täna)