Rootsi kruiisilt naasnud soomlane pidi kolme longero-kasti eest maksma juurde 430,56 eurot maksu

Rootsis käinud Soome reisija ostis kaasa neli kasti longerot. Ta arvas, et toomine on maksuvaba. Kolme kasti eest nõuti Soome jõudes maksu maksmist.

Soomlane andis asja tarbijavaidluskomisjoni, aga kaotas. Ta oli ostnud 2019. aasta jaanuaris Stockholmi-Turu kruiisi ajal laeva poest neli kasti Original Long Drink’i. Neist igaühes oli 24 0,33-liitrilist joogipurki, vahendab Iltalehti.

Soome saabudes pidas toll isiku kinni ja nõudis maksu maksmist kolme longerokasti eest. Ametnik märkis, et kuivõrd laev tegi peatuse Maarianhaminas, siis ei kehti teisest Euroopa Liidu riigist maksuvaba toomise õigus.

Toll määras maksu 430,56 eurot. Reisija nõudis selle eest hüvitist laevafirmalt Tallink Silja Oy, kuna laevafirma ei öelnud, et kauba kogus ületab lubatud määra. Laevafirma aga polnud nõus maksma ja väitis, et isikud peavad ise olema kursis sellega, kui palju tohib midagi maksuvabalt sisse tuua.

Tarbijavaidluskomisjon leidis, et laevafirma viga ei teinud ning ei soovitanud hüvitise maksmist.

Ruotsin-risteilyn lonkerot tulivat kalliiksi: Verottaja mätkäisi 430,56 euron maksun

Matkustaja osti neljä laatikollista lonkeroa. Kolmesta pitikin maksaa verot. Risteilymatkustaja osti lonkeroa. Hän luuli, että tuonti on verovapaata. Laiva kävi Maarianhaminassa. Verot pitikin maksaa. Riita tuli. Laivayhtiö voitti. Risteilymatkustajan lonkero-ostokset ja niistä määrätyt 430,56 euron verot päätyivät kuluttajariidaksi. Kuluttaja hävisi, joten lonkeroista tuli matkustajalle oletettua hintavampi satsi.

Kommentaarid
(Külastatud 4,164 korda, 1 külastust täna)