Rauma laevatehases juba 230 nakatumist, tehases peatati töö, seos ka Turu tehasega

Soomes Rauma laevatehases Rauma Marine Constructions, kus tänase laupäeva, 20. veebruari seisuga on tuvastatud juba 230 koroonaga nakatumist, on töö peatatud.

Rauma linn teatas, et kõik tehase töötajad on testitud, aga tulemused pole veel selgunud. Neljapäeval oli uusi nakatumisi kokku 52, reedel 82 ja laupäeval 45, vahendab Iltalehti.

Laevatehases peatati töö eile reedel ning nüüd tehase sisemust pestakse ja desinfitseeritakse.

Laevatehase juht Jyrki Heinimaa ütles, et kõik nakatumised on tuvastatud alltöövõtjatel. Reedel otsustati testida ära kõik tehase territooriumil töötavad inimesed. Täna oodatakse muu hulgas tehase enda töötajate testide tulemusi. Kõik töötajad on praegu kodus karantiinis.

Kokku töötab tehases üle 1000 töötaja, reedel testiti ligi 400 töötajat. Seda, kas tehases töö eeloleval nädalal jätkub, pole veel otsustatud.

Praegu ehitatakse Rauma laevatehases kahte laeva., üks neist on Tallinki uus laev MyStar. Nakatumised avaldavad mõju laevaehitusele.

Jyrki Heinimaa sõnul on tehases nakatumise tõenäosus väike, kuna inimesed töötavad eraldi. Arvatakse, et nakatumised on toimunud töövälisel ajal. Nakatumised on alltöövõtjate hulgas, kes elavad mitmekesi koos.

Heinimaa sõnul on tehase enda töötajad valdavalt töödejuhid, kes suunavad tegevust. Töid teevad alltöövõtjate töötajad.

Laevatehases on kohustus töö ajal maski kanda. Nüüd on kavas piiranguid veelgi karmistada ja pöörata tähelepanu majutusele. Samuti korraldatakse töö nii, et pausid ja toitumine toimuksid jaokaupa.

Soome teises suures laevatehases, Meyeri Turu laevatehases on tuvastatud kokku üle 40 koroonaga nakatumise. Sealgi on inimesi pidevalt testitud ja tulemused saabuvad järk-järgult. Esialgsetel andmetel on Turu ja Rauma laevatehaste nakatumised omavahel seotud. Sotsiaalmeedias levinud info kohaselt on Turu laevatehasest karantiini suunatud töötajad läinud karantiini ajal tööle Rauma tehasesse.

Rauman telakalla 188 koronatartuntaa viikossa – yhteismajoituksista tuli tautipesä

Työt Rauman telakalla on seisautettu työntekijöillä todettujen koronatartuntojen vuoksi. Massatestauksista odotetaan edelleen tuloksia. Koronavirus on levinnyt ärhäkästi Rauman telakan työntekijöiden keskuudessa. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan tauti on levinnyt etenkin alihankkijatyöntekijöiden yhteismajoituksissa. Tarkkaa tietoa yhteydestä Turun telakan tartuntoihin ei ole pystytty varmistamaan. Rauman telakalla on havaittu kuluvalla viikolla yhteensä 188 koronavirustartuntaa.

Kommentaarid
(Külastatud 679 korda, 1 külastust täna)