Programm „90 päeva soomlane” võimaldab välismaalastel kolm kuud tasuta Soomes elada

Helsingi Ärikeskuse programmi „90 päeva soomlane” raames saavad 15 välismaalast võimaluse kolm kuud tasuta Soomes elada. Kolme kuu möödumisel on neil võimalus taotleda tähtajatut elamisluba.

Ühe programmis osaleja, investor Alli Ottarssoni sõnul soovib ta kolm kuud Soomes veeta, sest on tüdinenud Los Angelese kõrgetest koroonasse nakatunute arvudest. 90 päeva jooksul plaanib ta tutvuda kohalike investeerimisvõimalustega ning saada kohapealseid kontakte. Samuti mainib ta, et Helsingi on pandeemia ajal üks maailma väikseima nakatunute arvuga linnu, vahendab BBC.

15 võitjat valiti välja 5330 kandidaadi seast. Kuigi võimaluse kolm kuud Soomes veeta said vaid 15 õnnelikku, loodi andmebaas kohalikele ettevõtjatele ka valituks mitte osutunud kandidaatidest. Helsingi Ärikeskuse esindaja sõnul on võimalik, et sedasi leiab veel mõni kandideerinu tee Soome.

Programmi „90 päeva soomlane” peamine eesmärk ongi Helsingisse meelitada tehnoloogiasektori töötajaid USA läänerannikult. Neid loodetakse ahvatleda parema tervishoiusüsteemi ning madalamate üürihindadega. Samuti usuvad soomlased, et Soome võiks olla eriti atraktiivne sihtkoht lastega peredele, sest neil on üks läänemaailma parimaid haridussüsteeme.

Finland’s radical plan to lure global talent

In late February, Alli Ottarsson will step out of a plane into the dense snow of the Finnish winter for a 90-day experience in an alternate reality, test-driving what his life could be like if he lived in Helsinki.

Kommentaarid
(Külastatud 1,228 korda, 1 külastust täna)