Ootamatu pööre: Saksamaa ja Prantsusmaa hakkavad AstraZeneca vaktsiini andma ka üle 65-aastastele, kuigi algul oldi vastu

Saksamaa ja Prantsusmaa teevad täispöörde ja hakkavad AstraZeneca koroonavaktsiini andma ka üle 65-aastastele, kuigi algul oldi sellele vastu.

Nii Saksa kui Prantsuse terviseametkonnad on andnud mõista, et muudavad oma senist poliitikat ja on valmis soovitama AstraZeneca koroonavaktsiini ka üle 65-aastastele inimestele, vahendab Daily Mail.

Saksa ametnikud olid varem ekslikult väitnud, et AstraZeneca vaktsiin on eakatel inimestel ainult 8 protsendi ulatuses efektiivne. Prantsuse president Emmanuel Macron aga väitis, et AstraZeneca vaktsiinist pole eakatele üldse mingit kasu.

Germany and France set to U-turn on AstraZeneca jab for over-65s

Health chiefs in Germany say they could update advice on vaccine ‘very soon’ Officials in France have also suggested they could now change policy on jab Both countries had previously stopped the jab for use on those aged over 65 But recent real-world study showed jab drastically reduced hospital admissions Germany and France look set to approve the AstraZeneca Covid jab for the over 65s in a major U-turn aimed at speeding up their stuttering vaccine drives.

Kommentaarid
(Külastatud 475 korda, 1 külastust täna)