Ootamatu pööre: Rootsi valitsus soovitab inimestel väljaspool kodu maski kanda

Rootsi valitsus, mis seni suhtus näomaski kandmisse skeptiliselt, on nüüd oma suhtumist täielikult muutnud ja soovitab maski kanda igal pool väljaspool kodu: ühistranspordis, töö juures ja poes.

Rootsis on koroonaga nakatumiste vahepealne langus peatud ja hakanud uuesti tõusma. Nädalavahetuse jooksul tuvastati 10 933 uut nakatumist, mida on 27 protsendi võrra enam kui nädal tagasi, vahendab Bloomberg.

Rootsi on koroona kolmanda laine lävel. Ühistranspoidis soovitatakse nüüd maski kanda kogu aeg, mitte ainult tipptunni ajal. Samuti soovitatakse maski kanda töö juures ja poes.

Rootsi on varem suuremaid piiranguid vältinud, aga seoses nakatumiste arvu kiire kasvuga on sealgi piirangud võimalikud. Uued soovitused on jõus vähemalt kuu aega, 22. märtsini.

Rootsi peaepidemioloog Anders Tegnell ütles, et kahetsusväärselt on pööranud nakatumised uuesti tõusule ja see on seotud koroona uute mutatsioonidega. Rootsi on ette valmistanud uue paketi piiranguid, mida tutvustatakse lähipäevil.

Rootsis soovitatakse kaugtööd, samuti on koolides ja ülikoolides sisse viidud distantsõpe. Varem on Rootsi terviseametkonnad selliseid samme pidanud ebavajalikuks. Rootsi valitsus on aga olnud sunnitud kehtestama piiranguid, et viiruse levikut piirata.

Face-Mask Skepticism Fades in Sweden as Infection Rates Rise

(Bloomberg) — Authorities in Stockholm and a number of other regions across Sweden are abandoning their earlier skepticism and advising people to rely more on face masks, as the country braces for a third wave of coronavirus infections. The development marks a reversal of Sweden’s previous doubts regarding face coverings, and coincides with an increase in transmission rates.

Kommentaarid
(Külastatud 902 korda, 1 külastust täna)