Ootamatu pööre: Rauma abilinnapea näeb laevatehase nakatumiste taga Vene diversiooni ja palub ametivõimude abi

Rauma abilinnapea Samu Vahteristo kirjutas eile reedel õhtul sotsiaalmeediasse postituse, milles kahtlustab kõrge nakatumiste arvu taga laevatehases naaberriigi karvast kätt ning ühtlasi palub ametivõimudelt abi.

„Kas presidendi kantselei ja Niinistö ning kaitsevägi on mõelnud, et Rauma nakatumised võib olla naaberrriigi operatsioon? Ja kas oleks võimalik saada ametivõimude abi?” kirjutas Vaheteristo sotsiaalmeedias.

Ametniku sissekanne on tekitanud Soomes palju elevust. Väljaanne Ilta-Sanomat võttis mehega täna, laupäeval ühendust ja ta selgitas, et jääb oma sissekande juurde kindlaks ja kahtlustab, et nakatumiste taga võib olla Venemaa.

Vaheteristo ütles, et Rauma laevatehases töötab palju inimesi Ida-Euroopast, samas hakatakse tehases ehitama varsti Soome sõjalaevu. Need kaks asja võivad tema väitel olla omavahel seotud. Ehk siis nakatumised võib olla Venemaa diversiooniakt Soome vastu.

Abilinnapea ütles täpsustava küsimuse peale, et ei kahtlusta nakatumistes eestlasi, vaid just venelasi. Kahtlusi äratab see, et nakkuse kolle on just laevatehases, mitte kusagil mujal. Abilinnapea selgitas, et nüüd kahtlustatakse, et nakatumiste taga võib olla Venemaa.

Olukord on Rauma laevatehases aga väga hull, kuna iga kolmas töötaja on nakatunud. Reedese seisuga oli testitud ligi 600 töötajat ja tuvastatud nende seas 188 koroonaga nakatumist.

Kommentaarid
(Külastatud 1,755 korda, 1 külastust täna)