Ootamatu avastus: Kuopio „libavaktsineerija” polnudki petis

Ida-Soome politseijaoskond parandas oma hiljutist teadet. Nimelt öeldi eelmise nädala lõpus, et eakas inimene oli saanud telefonikõne tundmatult mehelt, kes oli pakkunud vaktsiini 12 euro eest.

Politsei selgitas välja, et tegemist oli koduhooldajaga, kes püüdis välja selgitada vaktsineerimisest huvitatuid, vahendab Iltalehti.

Põhja-Savos selgitatakse välja vaktsineerimisest huvitatuid ja seetõttu helistatakse kuni 12. veebruarini läbi eakaid inimesi. Kui klient soovib lasta end vaktsineerida, võetakse 12 eurot visiiditasu. Vaktsiin ise on tasuta.

Varem teatas koroonapetistest ka Ida-Uusimaa politsei. Eelmisel kevadel ja suvel liikusid ringi petised, kes müütasid inimestele koroonateste.

Kuopion epäilty valerokottaja ei ollutkaan huijari

Poliisin mukaan soittaja oli kotisairaanhoidosta eikä asiaan liity rikosta. Itä-Suomen poliisilaitos korjaa aiemmin julkisuuteen kertomaansa tietoa. Poliisin mediapuhelimesta kerrottiin viime viikonloppuna Iltalehdelle, että ikäihminen oli saanut puhelinsoiton tuntemattomalta mieheltä, joka oli tarjonnut hänelle koronarokotetta 12 euron hintaan. Poliisille on sittemmin selvinnyt, että kyseessä oli kotisairaanhoidon puhelu, jolla pyrittiin kartoittamaan ennakkoon koronarokotuksen haluavia.

Kommentaarid
(Külastatud 598 korda, 1 külastust täna)