Ootamatu avastus: koroonavaktsiin annab üle 90-protsendilise kaitse juba peale esimest süsti

Nii Pfizeri-BioNTechi kui Oxfordi ülikooli-AstraZeneca vaktsiinid annavad raske haigestumise ja haiglasse sattumise vastu enam kui 90-protsendilise kaitse juba peale esimest süsti, selgub värskest uuringust.

Uuringust tuleb välja, et Oxfordi-AstraZeneca vaktsiin on peale esimest süsti isegi efektiivsem kui Pfizeri-BioNTechi oma, vahendab Daily Mail.

Briti vaktsineerimisporogrammi tulemused nö reaalses elus näitavad, et koroonavaktsiinid annavad enam kui 90-protsendilise kaitse raske koroonahaiguse vastu ka pärast esimest süsti. Šotimaa Edinburghi ülikooli teadlased tegid kindlaks, et neli nädalat peale esimest vaktsiinisüsti vähenes haiglasse sattumise oht Pfizeri vaktsiini puhul 85 protsenti ja AstraZeneca vaktsiini puhul 94 protsenti.

Üle 80-aastaste inimeste hulgas vähenes haiglasse sattumise oht 81 protsenti neli nädalat peale esimest vaktsiinisüsti. Seejuures leiti, et AstraZeneca vaktsiin oli isegi tõhusam, kuigi mitmetes riikides ei soovitata AstraZeneca vaktsiini vanemaealistele.

Oxford vaccine more effective than Pfizer jab, new figures show

A single shot of either the AstraZeneca or Pfizer vaccine reduces hospitalisation by more than 90 per cent Scientists using real world data from the NHS vaccination programme show the effectiveness of the jabs The Oxford-AstraZeneca vaccine is being shunned by millions of people across the European Union French President Emmanuel Macron claimed the Oxford vaccine was ‘quasi-ineffective’ for over-65s Just one vaccine shot reduces the risk of being hospitalised by Covid-19 by more than 90 per cent, according to stunning new findings.

Kommentaarid
(Külastatud 806 korda, 1 külastust täna)