New Yorgis levib väga kiiresti uus ohtlik koroona mutatsioon

USA-s New Yorgis levib väga kiiresti uus koroonaviiruse mutatsioon, mis suudab viiruse teistest variantidest paremini vastu panna vaktsiinidele.

Mutatsiooni ohtlikkus tuleb välja kahest värskest uuringust. Mutatsioon avastati New Yorgis novembrikuus, vahendab New York Times.

Kalifornia tehnikakõrgkooli Caltechi uuringust tuleb välja, et neljandik veebruaris toimunud nakatumistest New Yorgis on seotud uue mutatsiooniga. Mutatsioon on varasematest koroona variantidest vastupidavam vaktsiinide toimele.

Lisaks sellele tekitab USA-s muret koroona Kalifornia mutatsioon, millest on edastanud infot uudistekanal CNN. Kaks vastavat uuringut toovad välja, et Kalifornia mutatsioon on varasematest kergemini nakkav ja põhjustab raskema haiguse. Uus mutatsioon on viimaste nädalatega üha enam levinud.

Kalifornia mutatsiooni ei tuvastatud septembris võetud proovides, aga jaanuaris näitasid juba pooled proovid selle mutatsiooni olemasolu.

Kalifornia ületas käesoleval nädalal esimese USA osariigina 50 000 koroonasurma piiri. USA-s tervikuna ületati käesoleval nädalal 500 000 koroonasurma piir. Kokku on USA-s registreeritud 505 000 koroonasurma, seda on rohkem kui USA-s eelnevates sõdades hukkunute arv kokku.

USA-s on kokku tuvastatud üle 28,3 miljoni koroonaga nakatumise, neist Kalifornia osariigis üle 3,5 miljoni.

A New Coronavirus Variant Is Spreading in New York, Researchers Report

The variant contains a mutation thought to help the virus dodge the immune system, but vaccines should still be effective, scientists said. A new form of the coronavirus is spreading rapidly in New York City, and it carries a worrisome mutation that may weaken the effectiveness of vaccines, two teams of researchers have found.

Kommentaarid
(Külastatud 719 korda, 1 külastust täna)