Naise sõrmed tõmbusid koroonaga mustaks, osa sõrmi tuli eemaldada

Itaalias tõmbusid ühe 86-aastase koroonat põdeva naise sõrmed mustaks, mistõttu tuli kolm sõrme amputeerida.

Arstid nimetasid gangreenis sõrmede eemaldamist koroonahaiguse tagajärjeks. Koroonahaigus põhjustab paljudel patsientidel veresoonte kahjustusi, mis omakorda toovad kaasa vereklompide tekke, vahendab Daily Mail.

Praegu pole veel teada, miks koroona selliseid vereklompe tekitab, aga arvatakse et see on seotud organismi immuunsüsteemi ülereageerimise ehk nn tsütokiinitormiga, kus organism hakkab tervet kude hävitama.

Arvatakse, et vereklombid takistasid Itaalia patsiendil vere jõudmist sõrmedesse. See pole esimene kord, kui koroonapatsiendil on tulnud sõrmed amputeerida. 54-aastasel USA Kalifornia mehel tuli sõrmed amputeerida pärast seda, kui ta nakatus koroonaga eelmise, 2020. aasta kavedal Itaalia suusareisi käigus.

Itaalia naise juhtumi kohta ilmus artikkel teadusajakirjas European Journal of Vascular and Endovascular Surgery.

Covid-infected woman needs three fingers amputated

Unidentified 86-year-old’s digits turned black and diagnosed with dry gangrene Doctors in Italy were forced to amputate three of her fingers on her right hand It is not the first time that a Covid-19 patient has needed their fingers amputated A Covid-infected woman had three fingers amputated after the disease ravaged her blood vessels.

Kommentaarid
(Külastatud 3,854 korda, 1 külastust täna)