Naine sai aru, et põeb koroonat, kui juuksed hakkasid välja langema

45-aastane inglanna Abby sai aru, et põeb koroonat alles siis, kui juuksed hakkasid suurte pahmakatena välja langema.

Naine nakatus koroonaga pärast seda, kui haigestusid tema pereliikmed. Tal puudusid tavalised koroona haigustunnused nagu väsimus ja köha. Üks tütardest pani aga tähele, et tal langevad juuksed välja, vahendab Daily Mail.

Naine nakatus 2020. aasta märtsis, kui koroonateste veel eriti ei tehtud. Tema kahel tütrel olid tavalised koroona tunnused nagu köha, nõrkus ja õhupuudus. Naine juba lootis, et pääses nakatumisest, kuna tal puudusid tavapärased koroona haigustunnused.

Mõne aja pärast aga pani tütar tähele, et tal langeb pahmakate viisi juukseid välja. Naine oli väga endast väljas. Tal olid enne pikad juuksed, mida ta ei saanud enam lahtiselt kanda. Ta pidi soengut muutma, et paljad laigud välja ei paistaks.

Naine polnud juuste väljalangemisest kuulnud, aga kui uuris asja, siis sai teada, et juuksekadu esineb koroona tõttu 22 protsendil naistest. Juuksed hakkasid tagasi kasvama alles 6 kuud peale haigestumist.

Uuringute kohaselt esineb juuksekadu umbes neljandikul koroonapatsientidest esimese kuu kuu jooksul peale nakatumist. Rohkem esineb juuksekadu naistel.

Hiinas Wuhanis läbi viidud uuringust selgus, et 1655 koroonapatsiendist 359 puhul esines juuksekadu.

Naine rääkis, et muutis oma toitumist, jättis ära piima- ja nisutooted ning juuksed hakkasid uuesti tagasi kasvama. Naine on avaldanud oma juustest pildid sotsiaalmeedias, et ka teised teaksid arvestada, et koroona võib põhjustada juuste väljalangemist. Uued juuksed, mis asemele kasvavad, on väiksed ja õhukesed nagu beebijuuksed.

Covid sufferer, 45, believes hair loss is a symptom of the virus

Abby Read, 45, thought she avoided Covid-19 after her family caught the virus She was exhibiting none of the ordinary symptoms such as a cough or fatigue However, one of her daughters noticed Ms Read was losing large clumps of hair She said it took more than six months for her hair to grow back after the virus A mother-of-two, whose daughters contracted Covid-19 believe the killer virus is responsible for her dramatic hair loss.

Kommentaarid
(Külastatud 1,034 korda, 1 külastust täna)