Maailma terviseorganisatsiooni teadlane: koroona siiski sai alguse Hiinast ja hakkas levima kalaturul

Maailma terviseorganisatsiooni Austraaliast pärit teadlane, professor Dominic Dwyer ütles, et koroona siiski sai alguse Hiinast ja hakkas levima sealse kalaturu kaudu. Sellega lükkab teadlane ümber Hiina väited, et viirus tuli Austraaliast koos sealse külmutatud loomalihaga.

Pandeemia sai alguse Hiinast ja hakkas plahvatuslikult levima Wuhanis Huanani kalaturul, ütles WHO teadlane, professor Dominic Dwyer. Professor Dwyer oli üks 14 WHO teadlasest, kes käisid Wuhanis kohal asjaoludega tutvumas, vahendab Daily Mail.

Veel teisipäeval šokeeris WHO teadlane Peter Embarek, kui toetas Hiina teooriat, et viirus jõudis Hiinasse Austraaliast koos külmutatud loomalihaga.

Professor Dwyer, kes on mikrobioloog ja nakkushaiguste ekspert ütles, et viirus on pärit nahkhiirtelt, nagu varem arvatud. Tõenäosus, et viirus sai alguse kusagilt mujalt kui Hiinast on väga väike, ütles professor Dwyer. Teised viirused, mis on koroona sugulased esinevad nahkhiirtel. MERS ja SARS said 2003. aastal alguse samuti nahkhiirtelt. Nahkhiirtelt levis viirus edasi tõenäoliselt vaheperemehele, kelleks võis olla soomusloom või kass ja nendega kaubeldakse Hiina turgudel. Kalaturg oli ilmselt ainult käivitaja, viirus oli enne seda mõned nädalad juba Wuhanis ringlenud, ütles professor Dwyer.

Kuigi Hiina väidab, et viirust seal enne 2019. aasta detsembrit ei olnud, oli viirus professor Dwyeri hüpoteesi kohaselt Hiinas ringlemas juba 2019. aasta novembris või veelgi varem. Sellest aga Hiina võimud teada ei andnud. Juba siis jõudsid Hiinas haiglasse inimesed kes olid väga haiged.

Pärast seda, kui Wuhanis puhkes haiguspuhang ja inimesed hakkasid massiliselt surema, püüdis Hiina seda infot kinni mätsida ja sulges suu kõigil, kes midagi rääkisid. Alates sellest ajast on Hiina püüdnud tähelepanu mujale juhtida ja süüdistanud teisi riike.

WHO scientist: Covid DID start in China and ‘exploded’ at Wuhan market

An Australian scientist part of the WHO’s Covid fact-finding mission in China said the virus started in Wuhan WHO scientists have lent credence to Beijing’s assertions that the Covid pandemic originated outside China The investigators rubbished theory Covid leaked from a lab as fact-finding mission to China concludes WHO called

Kommentaarid
(Külastatud 834 korda, 1 külastust täna)